Apotheek – Huisartsenpraktijk Meerdink – Wommels

Welkom op de website van Huisartsenpraktijk Meerdink te Wommels

Op deze website vindt u relevante praktijkinformatie die u wellicht al helpt enkele vragen te beantwoorden. Onze apotheekhoudende huisartsenpraktijk is gecertificeerd waarmee wij aan alle kwaliteitseisen voldoen. Daarnaast voldoet de praktijk aan de verplichtingen van de privacywet AVG.

Huisartsenpraktijk Meerdink
van Sminialeane 45 8731 BD Wommels

Apotheek

De praktijk in Wommels is apotheekhoudend

Als u tijdens het spreekuur medicijnen krijgt voorgeschreven kunt u deze meestal direkt bij de assistente aan de balie meekrijgen. Indien medicijnen besteld moeten worden kunt u ze de twee werkdagen tussen 15:30 en 16:30 afhalen aan de balie in Wommels.

Heeft u een recept van de specialist gekregen? Deze graag zo spoedig mogelijk inleveren i.v.m. klaarmaken/bestellen van dit medicijn. (Het liefst niet tussen 15:30 en 16:30 i.v.m. afhaaltijd herhaalmedicatie)

Herhaalreceptenlijn: 0515 – 331 331 keuze 3

Wij hebben een receptenlijn ingesteld, waarop u dag en nacht, zeven dagen per week die medicijnen kunt bestellen die u chronisch gebruikt. Het gaat hier dus nadrukkelijk niet om middelen die u tijdelijk wil gaan gebruiken of om nieuwe recepten. Ook is de herhaalreceptenlijn niet bedoeld voor andere vragen of boodschappen. U kunt uw medicatie die voor 10:00 uur is besteld, twee werkdagen later tussen 15:30 en 16:30 ophalen.

Bezorgen

Bezorgen van uw medicijnen is mogelijk. Onze bezorger komt bij u aan de deur op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag tussen 16:00 en 18:00 uur. U moet daarvoor thuis zijn, want u moet de medicijnen zelf in ontvangst nemen.

Kluisjes

U kunt gebruik maken van onze kluisjes waardoor u op ieder gewenst tijdstip uw medicatie kunt ophalen. Voor medicatie uit de koelkast geldt dit helaas niet. Wilt u hier gebruik van maken? Informeer bij de apothekersassistente.

Hulpmiddelen 2021

Het kan zijn dat u een brief heeft ontvangen van uw zorgverzekeraar over de levering van hulpmiddelen zoals diabetes materiaal, incontinentie materiaal, verbandmiddelen en drinkvoeding. U zou deze materialen niet meer via onze praktijk kunnen krijgen maar alleen via een medische speciaalzaak. Onze praktijk zal vanaf 1 januari 2021 samenwerken met de Friese Hulpmiddelenwinkel, die speciaal door apotheekhoudende huisartsen is opgericht. U hoeft voorlopig niets te doen, en u hoeft zich niet bij de medische speciaalzaak aan te melden. Wij zullen u tijdig informeren over de wijzigingen  en zullen ervoor zorgen dat uw hulpmiddelen geleverd zullen worden.

Kijksluiter

Met behulp van de Kijksluiter kunt u thuis in alle rust aan de hand van een animatievideo de belangrijkste informatie uit de bijsluiter van uw geneesmiddel beluisteren. Kijksluiter is inhoudelijk volledig gebaseerd op de bijsluiter, maar vervangt deze niet.

Klik hier en u kunt aan de slag met de kijksluiter. Deze is ook te downloaden als app! Vraag naar een kijksluiter kaart bij de apothekersassistent.

Kijksluiter is bedoeld om thuis in alle rust te bekijken, eventueel samen met een familielid of mantelzorger. De video’s zijn gepersonaliseerd naar geslacht, leeftijd en de reden waarvoor het geneesmiddel is voorgeschreven. Kijksluiter is beschikbaar in verschillende talen, te weten Nederlands (inclusief ondertiteling), Engels, Turks en Arabisch.

Kijksluiter is een samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid (VWS) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).