Coronavirus – Huisartsenpraktijk Meerdink – Wommels

Welkom op de website van Huisartsenpraktijk Meerdink te Wommels

Op deze website vindt u relevante praktijkinformatie die u wellicht al helpt enkele vragen te beantwoorden. Onze apotheekhoudende huisartsenpraktijk is gecertificeerd waarmee wij aan alle kwaliteitseisen voldoen. Daarnaast voldoet de praktijk aan de verplichtingen van de privacywet AVG.

Huisartsenpraktijk Meerdink
van Sminialeane 45 8731 BD Wommels

Coronavirus

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Praktijkafspraken

In de praktijk hebben wij voorzorgsmaatregelen i.v.m. het Corona virus getroffen zodat u zich veilig voelt binnen onze praktijk. We proberen zoveel mogelijk vragen telefonisch af te handelen. Wanneer wij het noodzakelijk vinden, nodigen wij u voor het spreekuur uit op de praktijk. De spreekuren worden ruim ingepland zodat er zo weinig mogelijk patiënten in de wachtkamer aanwezig zijn. Afspraken kunnen alleen telefonisch ingepland worden (niet via het online patiënten portaal). We hebben in de garage een aparte tent ingericht waar patiënten met luchtwegklachten worden gezien. Zij hoeven daardoor niet in de reguliere wachtkamer te wachten. Ook reinigen we ruimtes, deurkrukken etc regelmatig. Mondkapje verplicht. Wij dragen op de praktijk een mondkapje. Wij verwachten ook dat u een (niet medisch) mondkapje draagt met uw bezoek aan de praktijk.

Hebt u een afspraak om bloed te prikken, wacht dan in het voorportaal tot de assistente u komt halen. Na het bloedprikken verlaat u de praktijk.

Heeft u een afspraak bij de praktijkverpleegkundige Jolanda Blaauw, Certe Diabetesdienst of diëtiste Grietje van der Sluis, dan kunt u daarvoor in de andere wachtkamer bij de ingang plaatsnemen.

Ouders vragen wij bij een afspraak op de praktijk voor een kind uitsluitend het betreffende kind mee te nemen onder begeleiding van één ouder. Wij verzoeken u geen broertjes/zusjes mee naar binnen te nemen. We willen het aantal mensen in de wachtkamer beperken.

Voor het afhalen van medicatie wordt u verzocht zich strikt aan de afhaaltijd tussen 15.30 -16.30 uur te houden. U wacht in het voorportaal tot de assistente u aan de balie uitnodigt. Zij zal ervoor zorgen dat er nooit meer dan één persoon aan de balie staat. Bent u verkouden of snotterig, vraag dan tijdens uw bestelling aan de assistente om de code van één van onze kluisjes waarin we uw medicatie zullen klaarzetten. Wij kunnen uw medicijnen desgewenst ook bezorgen. Daarvoor moet u op de dag waarop u de medicijnen bezorgd wilt krijgen, thuis zijn tussen 16:00 en 18:00 uur.

Ondanks al de beperkingen in de praktijkvoering willen we dat u niet te lang met klachten door blijft lopen. Als u klachten heeft, is het goed om eerst via de website Thuisarts.nl te kijken wat u eraan kunt doen. En als het nodig is, schroom dan niet om de praktijk te bellen. We overleggen dan wat voor u de juiste zorg is op dat moment. Zo willen we, ook in deze onrustige tijd, er voor u zijn.

Daarnaast vragen wij u de RIVM richtlijnen te volgen.

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.